Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Psy a NATO pomáhajú bratislavským hotelom

Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen
Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen

BRATISLAVA - Stretnutie ministrov obrany krajín NATO a nedávna medzinárodná výstava psov výrazne zvýšili obsadenosť hotelov v Bratislave.

Prevádzkovatelia ubytovacích zariadení v hlavnom meste od začiatku roku čelili úbytku návštevníkov a október je podľa viacerých doteraz najlepším mesiacom v tomto roku, vyplýva z ankety.

Aj keď presné počty politikov, ich delegácií a novinárov na stretnutí ministrov a sprievodnej konferencii nie sú známe, zvýšený záujem o ubytovanie zaregistrovali v tomto týždni všetky oslovené hotely.

"Delegátov tu ubytovaných nemáme, napriek tomu sme v súčasnosti plne obsadení," povedal manažér ubytovania hotela Devín so 100 izbami Róbert Bukvai. Akcia podľa generálnej manažérky Marty Teplej prispela k vyššiemu záujmu o ubytovanie aj v hoteli Arcadia. Podobnú skúsenosť majú tiež v hoteli Tatra.

Jedným z hotelov, v ktorých sú ubytovaní účastníci konferencie, je vo februári otvorený hotel Danubia Gate. Počet obsadených lôžok sa podľa marketingovej manažérky Jany Halašovej postupne zvyšoval a v súčasnosti je zariadenie vďaka konferencii plne obsadené. "Podobne tomu bolo aj pred dvomi týždňami počas výstavy psov," poznamenala Halašová.

Svetovú výstavu psov, ktorá sa uskutočnila začiatkom mesiaca, si pochvaľovali aj ostatní hotelieri. Počas niekoľkých dní mali obsadené všetky izby, zaistiť si ubytovanie v Bratislave bez dlhšej rezervácie bolo prakticky nemožné.

Slovenské ubytovacie zariadenia zasiahla v prvej polovici roka hospodárska kríza. Počet turistov sa v niektorých hoteloch prepadol aj o polovicu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu