Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Výbuch na pumpe: Kamionista má popáleniny 3. stupňa!

ilustračné foto
ilustračné foto

POPRAD - Vodič nákladného auta dnes ráno utrpel ťažké zranenia pri explózii na čerpacej stanici v Poprade. Podľa hasičov pravdepodobne vybuchli výpary nafty pri prečerpávaní paliva. S ťažkými popáleninami muža previezli do špecializovanej nemocnice v Košiciach. Povedal to Maroš Pisarčík z hasičského zboru v Poprade.

"Výbuch nastal pri prečerpávaní paliva, explózia priamo zasiahla vodiča nákladného auta, pričom mu začal horieť odev," uviedol Pisarčík. Horiaceho muža uhasil ešte na mieste jeho spolujazdec, muž si totiž časť zapáleného odevu dokázal strhnúť.

Vodič auta s pomocou kolegu prečerpával palivo z rezervnej nádrže auta do jeho hlavnej nádrže. Výbuch nastal po vypnutí vzduchového čerpadla, vodič z východoslovenských Kračúnoviec sa v tom čase nachádzal tesne pri palivovej nádrži.

Zraneného 29-ročného vodiča z pumpy odviezli záchranári najprv do nemocnice v Poprade. Odtiaľ ho letecky previezli do nemocnice v Košiciach.

"Pacient má popálených 40 percent tela a tiež dýchacie cesty, stav je vážny, muža sa zatiaľ podarilo stabilizovať," uviedol riaditeľ nemocnice v Košiciach-Šaci Juraj Vančík. Pri rozsahu zranení sa však podľa Vančíka zatiaľ nedá vylúčiť ani riziko smrti.

Silná explózia vytvorila podľa Pisarčíka v nádrži auta dieru s plochou 36 centimetrov štvorcových. Výbuch nastal skoro ráno.

Príčiny explózie hasiči vyšetrujú. Škody na aute predbežne odhadli na 2000 eur (60.000 korún), na zariadení pumpy škoda nevznikla. Čerpacia stanica sa nachádza v západnej časti Popradu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu