Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Za rozbitie recepcie obvinili Slovinca, hrozia mu tri roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia obvinilaslovinského futbalového fanúšika (28), ktorý v sobotu zničil recepciu jedného bratislavského hotela, z poškodzovania cudzej veci. Potvrdil to hovorca bratislavskej polície František Peczár.

Muž je stíhaný na slobode. Polícia prepustila aj zvyšok z desiatky zadržaných Slovincov. Okrem toho obvinila slovenského fanúšika pre útok na policajta, ďalší Slovinec zase chcel v sobotu do dejiska zápasu Slovensko - Slovinsko prepašovať pyrotechniku.

Desiati Slovinci skončili v cele predbežného zadržania ešte pred zápasom po tom, čo v ich hoteli našli rozbitú recepciu so škodou za asi 3300 eur (necelých 100.000 korún). Nočné dianie zaznamenala videokamera. "Vina bola preukázaná jednému z nich, bol aj obvinený," povedal Peczár. Hrozí mu väzenie od šiestich mesiacov do troch rokov.

Víkendový zápas o účasť domácej reprezentácie na budúcoročných majstrovstvách sveta v Afrike si nenechali ujsť tisíce fanúšikov zo Slovenska i Slovenska. Väčšie výtržnosti polícia pred ani po zápase, ktorý domáca reprezentácia prehrala, nezaznamenala. Jedného Slováka však obvinila z útoku na verejného činiteľa. Muž sa nechcel nechať skontrolovať policajtom, vulgárne im nadával, vyhrážal sa im a na jedného aj zaútočil. Hrozí mu pobyt za mrežami od jedného do piatich rokov.

Pred zápasom tiež polícia nechcela pustiť na štadión jedného zo Slovincov, ktorý si chcel so sebou zobrať pyrotechniku. Tá však bola na Tehelnom poli zakázaná. Za tento priestupok môže fanúšik dostať napríklad pokutu.

Väčšie výtržnosti futbalových fanúšikov sprevádzali júlový zápas medzi Žilinou a chorvátskym Hajdukom Split. Pri policajnom zásahu sa zranilo viac než 50 policajtov a desiatky fanúšikov chorvátskeho klubu. Predviedli 230 ľudí, okrem 221 Chorvátov aj troch Rakúšanov, piatich Slovincov a Belgičana. Úrady rozhodli o vyhostení 219 Chorvátov, neskôr tento verdikt odvolali. Niekoľko ľudí sa zranilo v Žiline aj pri augustovej potýčke priaznivcov miestneho futbalového tímu a klubu Partizan Belehrad.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu