Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Teplotné rekordy padli skoro na celom Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na prevažnej väčšine územia Slovenska včera padali teplotné rekordy. Najteplejšie bolo v Hurbanove, kde namerali 28,8 stupňa Celzia. Bol prekonaný rekord z roku 1929 s 25,7 stupňa Celzia.

V Bratislave na letisku včera meteorológovia namerali 27,6 stupňa Celzia, čím bol prekonaný rekord z roku 1977, ktorý mal hodnotu 26,5 stupňa Celzia. V Žiline padol teplotný rekord z roku 1991, ktorý mal hodnotu 25 stupňov Celzia a ten včerajší ho prekonal o 0,4 stupňa Celzia. V Košiciach včera namerali najvyššiu teplotu od roku 1935. Včerajších 25,4 stupňa Celzia bolo o 0,1 stupňa vyšších. Rekord padol aj na Orave, keď v Liesku včera namerali 22,4 stupňa Celzia. Doteraz tam rekord držala teplota z roku 1991, a to 20,6 stupňa Celzia. Najchladnejšie bolo včera podľa automatického merania v Telgárte, kde teplota dosiahla 19,9 stupňa Celzia a teplotný rekord tam nebol prekonaný.

Najteplejší 8. október v histórii merania včera zažili aj obyvatelia Popradu. Popoludní vystúpila teplota na rovných 24 stupňov Celzia, informoval Robert Olšavský z meteorologickej stanice Slovenského hydrometeorologického ústavu na popradskom letisku. Doterajšie teplotné maximum pre Poprad na včerajší deň bolo z roku 1977. Jeho hodnota bola 22,1 stupňa Celzia. Veľmi teplo na toto ročné obdobie je aj vo Vysokých Tatrách. Na Lomnickom štíte vystúpila včera teplota na deväť stupňov.

Teplotné rekordy padali už v stredu na viacerých miestach Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu