Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Na Slovensku padli 43-ročné teplotné rekordy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Nádherné slnečné počasie včera na Slovensku lámalo rekordy. Spôsobil to teplý vzduch od juhozápadu za teplým frontom, ktorý prešiel cez naše územie v ranných a dopoludňajších hodinách.

"Rekordy boli prekonané na šiestich z desiatich meteorologických staníc, na ktorých denné teplotné rekordy sledujeme," povedal Eugen Lexmann zo Slovenského hydrometeorologického ústavu. Konkrétne to bolo v Bratislave, Piešťanoch, Hurbanove, Sliači, v Lučenci a Nitre. Najteplejšie bolo v Hurbanove, kde namerali 28 stupňov Celzia, čím bol prekonaný rekord z roku 1966 s 26,6 stupňa Celzia.

Druhú najvyššiu teplotu mali v Piešťanoch, kde sa teplomer vyšplhal na 27,7 stupňa Celzia. Rovnako ako v Hurbanove bol prekonaný rekord z roku 1966, keď tu namerali 25,5 stupňa Celzia. Rekordné teploty po 43 rokoch padli aj v Lučenci a na Sliači.

Štvrtok bude podľa Lexmanna rovnako veľmi teplý, no od piatka sa začne počasie "kaziť." Víkend už nebude taký teplý a treba sa pripraviť na ochladenie a občasné zrážky. Významné ochladenie predpovedajú meteorológovia od utorka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu