Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kamionistom končia 9-mesačné diaľničné známky

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Šoféri nákladných vozidiel, kamiónov a autobusov si oddnes môžu kúpiť už len mesačné, týždenné a denné diaľničné nálepky. Platnosť deväťmesačných skončila v závere septembra, informoval Ján Lukáč z Národnej diaľničnej spoločnosti. Dôvodom zmeny je plánované zavedenie mýtneho systému výberu poplatkov za používanie diaľnic, ktorý by sa mal spustiť od januára 2010.

Mesačné nálepky sa pritom podľa hovorcu NDS Marcela Jánošíka budú predávať do 2. decembra tohto roku vrátane, týždenné nálepky do 25. decembra tohto roku vrátane a predaj denných nálepiek sa skončí 30. decembra tohto roku o polnoci.

Kilometer jazdy po spoplatnenej ceste vyjde po zavedení mýta od 6,3 centa (1,90 Sk) do 20,9 centa (6,30 Sk) bez dane z pridanej hodnoty v závislosti od typu cesty a kategórie vozidla.

Spoločnosť SkyToll, ktorá bude satelitný systém prevádzkovať, už začala so stavbou šiestich mýtnych brán. V tomto mesiaci má spustiť aj marketingovú kampaň pre prepravcov, ktorí sa zaregistrujú do systému. Tí si budú musieť zaobstarať aj zariadenie na zaznamenávanie prejazdených kilometrov po spoplatnených úsekoch ciest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu