Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Frešo: Najprv Čaplovič, potom prieskum

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec za SDKÚ-DS Pavol Frešo, ktorý je kritikom predaja voľných emisných kvót medzi SR a americkou firmou Interblue Group, sa stále pokúša dostať termín na pracovnú návštevu od vicepremiéra Dušana Čaploviča, povereného vedením rezortu životného prostredia.

Frešo chce s kolegami z parlamentu navštíviť Čaploviča a dozvedieť sa informácie nielen o predaji emisií, ale aj o ďalších kauzách, ktoré rezort životného prostredia sprevádzajú. "Nedostal som termín od pána Čaploviča. Som z toho veľmi prekvapený, pokúsime sa dnes ešte raz a potom už ideme definitívne na poslanecký prieskum," povedal Frešo.

Opoziční poslanci Národnej rady SR, ktorí pred dvoma týždňami neuspeli s návrhom na poslanecký prieskum, chcú, aby ich zastupujúci minister životného prostredia Dušan Čaplovič prijal individuálne. Frešo spolu s kolegami má záujem dozvedieť sa, ako ministerstvo životného prostredia komunikuje s firmou Interblue Group, ktorá voľné emisné kvóty odkúpila vlani od slovenskej vlády a čo je s doplatkom 15 mil. eur, ktoré má firma doplatiť Slovensku za predaj 15 mil. ton voľných emisných kvót. Poslanec Frešo už minulý týždeň avizoval, že ak sa im nepodarí stretnúť s Čaplovičom, navrhnú poslanecký prieskum na mimoriadne zvolanom parlamentnom výbore pre životné prostredie.

Podľa poslanca a predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu kauzu okolo predaja emisných kvót vládny Smer-SD prekrýva. "Všetko tomu celé tie dlhé mesiace nasvedčuje," zhodnotil dnes Dzurinda po tom, ako s Pavlom Frešom a Luciou Žitňanskou (SDKÚ-DS) podali podnet generálnemu prokurátorovi. Od šéfa prokuratúry chcú, aby podal na príslušný súd návrh na vyslovenie neplatnosti zmluvy s firmou Interblue Group.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu