Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Štyria lyžiari prežili pád lavíny!

VYSOKÉ TATRY - O absolútnom šťastí môžu hovoriť štyria lyžiari z Trnavy! V sobotu popoludní sa im podarilo živým vyviaznuť spod lavíny, ktorá spadla vo Vysokých Tatrách spod Soliska do Mlynickej doliny.

Muži sa zrejme vybrali za adrenalínovým dobrodružstvom mimo vyznačenej lyžiarskej trate. Nedbali ani na vyhlásený štvrtý stupeň lavínového nebezpečenstva z päťdielnej stupnice. Medzi trinástym a štrnástym stožiarom sedačkovej lanovky zo Štrbského Plesa na Solisko sa im podarilo počas jazdy strhnúť so sebou lavínu. Masa snehu všetkých zasypala.

"Traja sa vlastnými silami vyhrabali, štvrtého, 38-ročného muža našli pomocou lyžiarskej palice a vyhrabali ho. Na výzvu Horskej záchrannej služby letel na pomoc vrtuľník Leteckej záchrannej služby Air Transport Europe (LZS ATE). Lekár priduseného lyžiara ošetril a vrtuľník ho dopravil do popradskej nemocnice," povedal hovorca LZS ATE Pavol Svetoň.

Muž strávil pod snehom asi 20 minút. Službukonajúca lekárka oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Nemocnice s poliklinikou v Poprade včera konštatovala, že jeho stav je dobrý. "Muž neutrpel žiadne zlomeniny, má iba pomliaždené pľúca. Absolvuje ešte niekoľko vyšetrení."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu