Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dvaja lekári popreli informácie z posudku o Malinovej

Hedviga Malinová
Hedviga Malinová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Dvaja lekári popreli informácie z posudku, podľa ktorého Hedviga Malinová nebola v auguste 2006 zbitá, ale sa zrejme sama pohrýzla do pery. Napísal to dnes internetový portál Sme.sk. Obaja zdravotníci pritom podľa predchádzajúcich informácií na posudku pracovali.

Posudok si vyžiadala Generálna prokuratúra, aby mohla rozhodnúť či na Malinovú podá obžalobu alebo zastaví trestné stíhanie. Posudok tvrdil, že Malinová mala len ranku na pere "s miernym, veľmi malým opuchom", ktorá musela vzniknúť ešte skôr ako sa údajný útok stal. "Rana na dolnej pere je s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobená pohryznutím horným zuboradím do dolnej pery, alebo vonkajším násilným tlakom dolnej pery voči dolnému zuboradiu," písalo sa podľa Sme v dokumente s odvolaním na zubného chirurga Petra Stanka.

Stanko sa však podľa Sme.sk ohradil, že takáto formulácia je nešťastná a vôbec nevylúčil, že údajne napadnutá študentka mohla dostať facku alebo spadnúť.

Ďalší lekár, ktorého meno Sme.sk neuviedlo, zas údajne poprel, že by sa na vypracovaní posudku vôbec odborne podieľal. Autor dokumentu Peter Labaš odmietol podľa Sme.sk tvrdenia svojich kolegov komentovať.

Malinová tvrdila, že ju v auguste 2006 v Nitre napadli nakrátko ostrihaní muži po tom, čo ju počuli hovoriť po maďarsky. Slovenská polícia však prípad uzavrela tak, že si študentka útok vymyslela a vzniesla voči nej obvinenia z krivej výpovede a prísahy. Údajný útok skomplikoval vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom, Budapešť a opozičná SMK upozorňovali na údajné pochybenia pri vyšetrovaní.

V prípade sa objavil ešte vlani aj iný lekársky posudok. Stálo v ňom, že Malinová mala viaceré zranenia vrátane hematómov, opuchu pery, ale aj otrasu mozgu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu