Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kauza Hedviga: Chcú vypočuť Trnkovu manželku!

Hedviga Malinová
Hedviga Malinová

BRATISLAVA – Sú presne tri roky od údajného útoku na maďarskú študentku Hedvigu Malinovú. Na Generálnej prokuratúre včera vypovedal policajt, ktorý v roku 2006 vyšetroval prípad.

Tento muž, ktorý následne vyšetrovanie aj zastavil, podľa advokáta mladej ženy Romana Kvasnicu odpovedal na všetky otázky rovnako. Že na jej výsluchy si už nepamätá. Ďalší dvaja policajti budú k tomuto prípadu na Generálnej prokuratúre vypovedať ešte dnes. Podľa televízie JOJ, advokát Hedvigy Malinovej chce vypočúvať aj manželku generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. "Podľa môjho názoru nesmú existovať žiadne rozpory medzi tým, čo skutočne odznelo z jej úst počas výsluchu," vyjadril sa Kvasnica.

Je presvedčený o tom, že jeho klientka si útok v roku 2006 nevymyslela. Chce, aby bola k prípadu vypočutá aj Trnkova manželka, pretože pracovala v jednom tíme s mužom, ktorý na Malinovú. podal trestné oznámenie.

"Aby boli vypočuté všetky osoby, ktoré pracovali u pána poslanca Gaburu v čase, keď bolo podané trestné oznámenie na Hedvigu M., teda prípadne, kto všetko spolupracoval s pánom oznamovateľom na tomto trestnom oznámení, ktoré akceptovala Generálna prokuratúra vedená pánom doktorom Trnkom," zdôvodnil Kvasnica.

Trnka sa vyjadril, že nevidí dôvod, prečo by on mal proti tejto skutočnosti niečo namietať. Prokurátor, ktorý má výsluch v súčasnosti na starosti, jej vypočúvanie už dávnejšie zamietol ako neopodstatnené. Kauza Hedvigy Malinovej sa začala takmer pred tromi rokmi, keď 25. augusta 2006 po ceste na štátnice mali vtedy 23-ročnú študentku nitrianskej univerzity napadnúť dvaja neznámi útočníci. Dôvodom malo byť to, že hovorila do telefónu po maďarsky. Útočníci údajne študentku zbili a popísali jej blúzku protimaďarskými heslami. Polícia po mesiaci trestné stíhanie zastavila s tým, že skutok sa nestal.

Študentka sa neskôr vyjadrila, že policajti na ňu pri výsluchu vyvíjali psychický nátlak, aby sa priznala, že klame. Padlo niekoľko trestných oznámení na Hedvigu, aj na políciu. Tá sa v prípade vyšetrovania kauzy dopustila aj pochybení, ktoré mali vplyv na vyhodnocovanie dôkazov. V septembri 2007 to tvrdil generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Zriadil päťčlenný špecializovaný tím, čím prípad prevzala Generálna prokuratúra. V septembri 2008 Trnka avizoval, že v prípade sa už vykonali všetky úkony, čaká sa na znalecké posudky, dôkazy sa vyhodnotia a prípad sa uzavrie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu