Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Takmer 30-miliónová kauza na prokuratúre

MICHALOVCE - Prípad michalovského sudcu Jozefa S. a súdnej exekútorky Lucie Ž. je uzatvorený. Obaja sú zainteresovaní do pokusu o vyplatenie takmer 30-miliónového odškodného od poisťovne. Vyšetrovateľ už odporučil prokurátorovi, aby oboch obžaloval zo zneužitia právomoci, falšovania a pozmeňovania verejnej listiny.

"Sudca pozmenil rozhodnutie o poverení na vykonanie exekúcie v prípade dopravnej nehody. Súdna exekútorka v tomto prípade začala dve exekučné konania, čím porušila Exekučný poriadok," tvrdí Jana Pôbišová z tlačového oddelenia ministerstva vnútra.

Celú kauzu otvoril minister spravodlivosti Daniel Lipšic. "Išlo o prípad dopravnej nehody. Poškodená zažalovala vodiča - svojho manžela. Súd vyhrala. Ten rozhodol, že jej má byť vyplatená náhrada za ujmu na zdraví vo výške 29 671 200 korún z poistky manžela v Allianz-Slovenskej poisťovni," upresňuje J. Pôbišová.

Sudca čelí obvineniu, že ním vydané poverenie, ktoré bolo vyhotovené na počítači, neskôr písacím strojom zmenil. Sumu 1 045 100 korún prepísal na 29 671 200 korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu