Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Do tendra na nákup autobusov sa prihlásil jeden záujemca

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do tendra na nákup 40 nových kĺbových autobusov v hodnote 19,92 milióna eur (600,1 milióna korún) bez dane z pridanej hodnoty pre Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa prihlásil jeden záujemca.

Informovala o tom dnes televízia Markíza. Podľa zistení by mala byť jediným uchádzačom spoločnosť Mercedes Benz Slovakia.

Mestský prepravca bude ponuku skúmať do konca mesiaca, uviedla televízia. V prípade, že bude vyhovujúca, do vozového parku hlavného mesta pribudnú autobusy s kapacitou viac ako 185 cestujúcich a s klimatizáciou. Predseda predstavenstva DPB Branislav Zahradník pre Markízu uviedol, že by mali byť nasadené na najvyťaženejšie linky.

Podanie prihlášky do tendra už skôr potvrdil PR manažér spoločnosti Mercedes Benz Slovakia Iľja Majda. Mercedes Benz Slovakia neuspel v pôvodnom tendri DPB na nákup viac ako 200 veľkokapacitných autobusov za 2,5 miliardy korún (82,98 milióna eur). Súťaž neskôr nariadil zrušiť Úrad pre verejné obstarávanie na podnet spoločnosti. Prepravca sa tak rozhodol tender rozdeliť do troch súťaží.

DPB plánuje tak vyhlásiť ešte dva tendre na nové vozidlá. Podľa Markízy má dopravný podnik záujem o kúpu 18-metrových autobusov na naftu aj na plyn. Predbežné oznámenie o druhom tendri zverejnil Úradný vestník Európskej únie minulý mesiac. Z informácií vyplýva, že dodávka autobusov mestskej hromadnej dopravy by mala byť za 29,88 milióna eur (900,16 milióna korún). Počet vozidiel zatiaľ nebol spresnený. Poslednú súťaž plánuje DPB vyhlásiť v auguste. Zahradník pred časom povedal, že dodávky vozidiel sú naplánované na tri roky.

DPB disponuje zhruba štyrmi stovkami autobusov, z toho približne polovicu tvoria veľkokapacitné vozidlá. Tie sú podľa skorších vyjadrení Zahradníka po skončení doby životnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu