Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

MHD kvôli opravám ciest mení trasy

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Plánované opravy komunikácií v Bratislave v najbližších dňoch ovplyvnia aj mestskú hromadnú dopravu. Ako informovala Katarína Uhrinová z bratislavského magistrátu, v noci z piatka na sobotu sa začne opravovať Pražská ulica v úseku od Predstaničného námestia.

Oprava vozovky na komunikácii okolo SAV smerom na Pražskú by mali trvať do pondelka do 00:03. V tomto období preto nebudú premávať trolejbusy cez Štefánikovu ulicu smerom na Kramáre. Presmerované budú dočasným dopravným značením do protismerného jazdného pásu.

Pokračovať bude aj oprava Ružinovskej ulice. Od piatka od 15:00 do pondelka do 05:00 nebude prejazdné pravé odbočenie z Tomášikovej ulice na Ružinovskú v smere do mesta. Uzatvorený bude vonkajší jazdný pruh a zastávka Tomášikova bude zrušená. Uzatvorený bude tiež vonkajší jazdný pruh na konci Záhradníckej ulice pri mimoúrovňovej križovatke Bajkalská v smere von z mesta. Neprejazdná bude aj "vzostupná rampa" na Bajkalskú smerom k Prievozskej a "zostupná vetva" z Bajkalskej na Ružinovskú smerom do Ružinova.

Opravovať sa bude aj Drotárska cesta. Od piatka od 19:00 do utorka do 06:00 bude preto táto komunikácia v úseku od Búdkovej k Slovenskému národnému archívu a Matúšovej ulici zjednosmernená. Dočasne zrušené budú zastávky Prvosienková a Šafranová.

Oprava povrchu vozovky sa nevyhne ani Vajnorskej. Od piatka od 18:00 do pondelka do 06:00 nebude vodičom k dispozícii 382-metrový úsek pravého jazdného pruhu od Odborárskej po Magnetovú ulicu.

Okrem toho bude do piatka premiestnená zastávka Mickiewiczova. Od piatka od 09:00 sa bude premiestnenie týkať zastávky Chatam Sófer pre výstavbu komunikácií pre River Park. Zmena by mala trvať približne desať dní.

V noci zo štvrtka na piatok bude nočný trolejbus N72 nahradený autobusom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu