Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Kameňom prerazila bratovi lebku!

LUČENEC – V osade Kopanička sa vyrútila sestra s jej synmi na svojho brata. Vraj žaloval na nich policajtom. Za trest ho stĺkla zmetákom a hádzala mu kamene do hlavy. Po piatich dňoch muž na chodbe paneláku zomrel.

Celá divočina sa odohrala v piatok 17. júla popoludní v osade Kopanička v obci Hrušov v Lučeneckom okrese. Magdaléna K. (43) spolu so synmi Zdenom (24) a Petrom (21) zbadala na ulici svojho brata Ivana (†50). Začali na neho vrešťať a vyhrážať sa mu zabitím za to, že žaloval na nich na polícii. Svoje dostali aj ďalší piati príbuzní a známi muža, ktorí s ním stáli pred domom. Rozzúrená trojica aj im prisahala smrť. Ivan krikľúnku so synmi upokojoval, že na nich nič na polícii nepovedal. Nepomohlo mu to. Strhla sa divoká bitka, pri ktorej lietali facky, zmeták i skaly.

Jeden sestrin syn ho udrel zozadu, druhý spredu. Magdaléna mu pridala úder do hlavy zmetákom. Svoje schytal aj bratov syn Alexander, ktorý chcel otca postaviť zo zeme. Mladíci sa aj na neho vyrútili päsťami.

Magdaléna zatiaľ ležiaceho Ivana tĺkla zmetákom po chrbte. Potom vzala kameň a hodila mu ho do tváre. Nestačilo jej to. Našla si väčšiu skalu a šmarila mu ju do zadnej časti hlavy. Hádka a bitka sa skončila, všetci išli po svojom.

Ivan sa však zrazu po piatich dňoch zrútil na chodbe paneláku vo Veľkom Krtíši a zomrel. Privolaný lekár najprv konštatoval smrť bez cudzieho zavinenia a nariadil pitvu. Práve pri nej sa zistilo, že muž zomrel na opuch mozgu. Ten mu spôsobila zlomenina lebečných kostí, s ktorou chodil po šarvátke s príbuznými.

Všetkých troch obvinených stíhajú na slobode. Sestre hrozí 9 až 12 rokov, jej synom trest do 3 rokov. Z banskobystrického policajného riaditeľstva informovala hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu