Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Opitý zabil bábätko, chce dohodu o vine treste

Karim B. Zobraziť galériu (3)
Karim B.

NITRA – Manželia Sedlákovci, ktorým opitý vodič zabil päťmesačného synčeka Jakubka, sú rozčarovaní. V minulosti už trikrát súdne trestaný Karim B. (41) chce uzavrieť s prokurátorom dohodu o vine treste. Nitriansky okresný súd mu na dnešnom predbežnom prerokovaní obžaloby vyhovel a vrátil vec prokurátorovi.

Ten pre médiá uviedol, že určite bude žiadať nepodmienečný trest. Karimovi B. hrozí trest štyri až desať rokov väzenia. Pri dohode o vine a treste sa však môže trest znížiť o tretinu z dolnej sadzby. Dohodu musí ešte schváliť súd.

„Nemáme slov. Čakali sme všeličo, ale toto nie,“ netajili rozčarovanie manželia Sedlákovci. Prišli vinou Karima B. o syna. Ich právna zástupkyňa požadovala vytýčenie hlavného pojednávania, senát jej však nevyhovel.

Tragická nehoda sa stala minulý rok 3. januára na Hviezdoslavovej ulici na sídlisku Klokočina v Nitre. Opitý Karim nezvládol riadenie. Vyletel autom na chodník. Práve tadiaľ prechádzali manželia Sedlákovci so svojim prvorodeným synom Jakubkom v kočíku. Bábätko pri nehode vymrštilo na betónový múr a na mieste zomrelo.

Jeho mama utrpela ťažké poranenia panvy a zranení boli aj otec a strýko, ktorý išiel s nimi. Karimovi B. policajti namerali v krvi skoro 1,5 promile. Navyše nemal ani vodičský preukaz. V minulosti bol už trikrát súdne trestaný. Stíhaný je na slobode, okresný súd mu nariadil mediačný a probačný dohľad.

Karim B. sa v plnom rozsahu priznal. Vyjadril „hlboký smútok a ľútosť.“ Manželom poslal list s ospravedlnením. Tí pre médiá uviedli, že by uvítali ľútosť vyjadrenú z očí do očí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu