Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Prioritne začnú kontrolovať mafiánov

Policajný viceprezident Jaroslav Spišiak
Policajný viceprezident Jaroslav Spišiak

BRATISLAVA - Policajný viceprezident Jaroslav Spišiak vyrukoval s novým opatrením v boji proti mafiánom. Úspešne si ho odskúšal ešte na svojom bývalom pracovisku v Dunajskej Strede a teraz ho chce praktizovať v rámci celého Slovenska.

V skratke - policajti by už nemali na ulici buzerovať len slušných občanov, ale mali by sa zamerať aj na mafiánov. Rozkaz je určený pochôdzkarom, teda príslušníkom poriadkovej a dopravnej polície. Tí musia prioritne kontrolovať a monitorovať osoby, ktoré už na prvý pohľad patria k zločineckým štruktúram.

"Niektorí policajti sa zámerne vyhýbali miestam, kde sa stretávali členovia podsvetia a ,zašívali` sa v pokojných uličkách. Musí to byť presne naopak. Policajti musia prioritne kontrolovať mafiánske podniky a posádky luxusných limuzín," vysvetľuje Spišiak. Uvedené opatrenie je reakciou na agresívne správanie sa členov podsvetia, porušovanie zákonov, ale aj na posledné krvavé vyrovnávanie si účtov medzi bratislavskými gangami. Zároveň by malo prispieť k tomu, aby sa občania prestali báť mafiánov a začali dôverovať polícii.

Podrobnosti z nového rozkazu vysvetľuje Spišiak okresným a krajským riaditeľom práve v týchto dňoch na porade v Liptovskom Jáne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu