Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Premávka vlakov stále obmedzená

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Železnice obnovili premávku na časti tratí na Záhorí, ktoré v noci na dnes poznačila búrka sprevádzaná silným vetrom. S obmedzením rýchlosti a zatiaľ po jednej koľaji môžu jazdiť vlaky na úseku Zohor - Malacky, ktorý je súčasťou ťahu do Česka. Cestujúci by tam preto mali počítať so zdržaním. Na úseku medzi Zohorom a Malackami budú odstraňovať následky vyčíňania počasia zrejme aj počas nočných hodín. "Na prvej koľaji sa ešte stále pracuje, tam sú dokonca vyvrátené stožiare trakčného vedenia. Na tom sa pravdepodobne bude robiť až do zajtra (soboty, pozn.)," uviedla hovorkyňa Martina Pavliková.

Vlaky však úsekom môžu prechádzať po jednej koľaji a s rýchlosťou do 30 kilometrov za hodinu, doplnila. Pre problémy na trati medzi hlavným mestom a Českom neboli z Bratislavy vypravené viaceré vlaky. Osobný prepravca zatiaľ nespresnil, koľkých súprav sa obmedzenia dotkli.

Nezjazdná naďalej zostala aj regionálna trať Zohor - Záhorská Ves. Vlaky z Bratislavy do Viedne, ktoré jazdia cez Devínsku Novú Ves, končia v Marcheggu. Následky víchrice, ktorá ochromila železničnú dopravu, totiž odstraňujú aj v Rakúsku. Dnes o tom informovali zástupcovia štátnych železničných spoločností.

"Najdôležitejšie úseky boli dnes do jednej (13:00, pozn. red.) sprejazdnené," uviedla hovorkyňa Martina Pavliková.

Železnice zabezpečili náhradnú dopravu autobusmi. Krátko popoludní bola v plnej miere obnovená premávka medzi Trnavou a Kútmi.

Búrka so silným vetrom v noci napáchala škody na majetku predovšetkým v západnej časti Slovenska. Hasiči zaznamenali najviac výjazdov v Bratislave a okolí, odstraňovať museli najmä popadané stromy, poškodené vozidlá či jednoduché konštrukcie. Viaceré domácnosti zostali bez elektriny. "Mnohé uličné rozvody sa nám nepodarí opraviť možno ani do večera," povedal televízii TA3 hovorca Západoslovenskej energetiky Ján Orlovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu