Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nový riaditeľ Lesov SR vymenil celé vedenie podniku

Ján Beňa
Ján Beňa (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Nový poverený riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Ján Beňa už vymenil najvyššie vedenie firmy. Namiesto štyroch odvolaných riaditeľov odborov vymenoval troch nových, keď zlúčil ekonomický a obchodný úsek generálneho riaditeľstva. Dnes o tom informovala hovorkyňa podniku Anita Fáková.

Výmenu vedenia žiadal od ministra pôdohospodárstva Stanislava Becíka (nominant ĽS-HZDS) premiér Robert Fico (Smer-SD). Novými riaditeľmi sa stali šéfovia lesných závodov z Čierneho Balogu, Rožňavy a Šaštína. Z odvolaného vedenia zostane v podniku pracovať bývalý ekonomický riaditeľ Ľuboš Németh.

K ďalším organizačným zmenám na generálnom riaditeľstve Lesov SR by podľa Fákovej malo prísť v najbližších dňoch. Zmeny vo vedení najväčšieho správcu lesov na Slovensku sa uskutočnili po tom, čo časť zamestnancov obvinila manažment z tunelovania firmy. Bývalý riaditeľ Jozef Minďáš obvinenia odmietol, z funkcie však po dvoch týždňoch odstúpil.

Firma má pre krízu v súčasnosti finančné problémy a zatiaľ neúspešne žiadala vládu o pôžičku 67 miliónov eur (asi dve miliardy korún). Zamestnanci Lesov SR zorganizovali aj petíciu proti zneužívaniu podniku lobistami a dali podnet na prokuratúru pre údajné porušenie zákona bývalým vedením. Hospodárenie v podniku v minulých mesiacoch vyšetrovala aj polícia. Lesníkom podľa účtovných dokladov chýbalo na sklade v Liptovskom Hrádku 19.000 metrov kubických dreva, pričom mala podniku vzniknúť finančná škoda 770.000 eur (23,2 milióna korún).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu