Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Becík z funkcie šéfa Lesov SR Minďáša odvolal

Stanislav Becík
Stanislav Becík

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva Stanislav Becík odvolal Jozefa Minďáša z funkcie generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR. Oznámil to v piatok na tlačovom brífingu.

"Vyhovel som žiadosti bývalého generálneho riaditeľa Jozefa Minďáša, ktorý ma 9. júla požiadal, aby som ho z funkcie odvolal pre upokojenie situácie v podniku," konštatoval minister. Funkciou generálneho riaditeľa štátnych lesov pritom Becík dočasne poveril súčasného šéfa Odštepného závodu Lesov SR v Trenčíne Jána Beňu. Do 90 dní by pritom podľa Becíka malo byť vyhlásené riadne výberové konanie, na základe ktorého rozhodne o novom generálnom riaditeľovi podniku.

Minister pritom predpokladá, že Beňa počas svojho dočasného pôsobenia na poste šéfa Lesov SR odvolá aj doterajšie vedenie podniku a obklopí sa odborníkmi tak, aby mohli Lesy SR prejsť z úsporného režimu do režimu revitalizačného. Na zlé vedenie spoločnosti Lesy SR upozornili samostatní zamestnanci podniku, pričom odvolanie Minďáša napokon od ministra Becíka požadoval aj premiér Robert Fico.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu