Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Na stanici v Žiline opäť premávajú vlaky!

Polícia hľadala na stanici v Žiline bombu Zobraziť galériu (3)
Polícia hľadala na stanici v Žiline bombu (Zdroj: SITA)

ŽILINA - Na železničnej stanici v Žiline po približne hodinovej odstávke začali dnes zhruba o 11:00 opätovne jazdiť rýchliky a osobné vlaky.

Budovu stanice uzatvorili a osobnú dopravu v jednom z najdôležitejších železničných uzlov prerušili pre hrozbu anonyma, podľa ktorého na stanici uložili bombu. Novinárov o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Miloš Čikovský.

Stanovisko polície ČTK zatiaľ nezískala, v areáli stanice sa však pohybovali železniční i štátni policajti, nechýbali ani služobné psy.

Anonym nahlásil poplašnú správu krátko po deviatej hodine ráno, po ďalších 45 minútach prerušili osobnú dopravu. Pred budovou stanice počas odstávky postávali desiatky cestujúcich. Po obnovení prevádzky svietili na informačnej tabuli meškania viacerých vlakov, ktoré dosiahli aj desiatky minút. Cez Žilinu prechádzajú rýchliky na trati medzi Bratislavou a Košicami, ale aj medzinárodné vlaky do Česka a Poľska.

Bombu na železničnej stanici nahlásil anonym aj v roku 2006 v Bratislave-Petržalke. Policajti však žiadnu výbušninu neobjavili. V minulosti zaznamenali obdobné hrozby aj na niektorých školách či nákupných centrách. Minulý mesiac lietadlo s prezidentom Ivanom Gašparovičom, ktorý sa chystal na dvojdňovú zahraničnú návštevu do Česka, museli zastaviť tesne pred odletom pre výhražný telefonát. Anonym oznámil, že na palube lietadla je bomba. Polícia však napokon šíriteľa poplašnej správy zadržala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu