Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Frešo nevie, aké dôkazy chce Fico ohľadom emisií

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Slovensku nestretol poslanec Národnej rady SR za SDKÚ-DS Pavol Frešo žiadneho odborníka, ktorý by rozumel, aké ďalšie dôkazy o nevýhodnosti predaja emisií premiér Robert Fico požaduje.

"Za to som z očí do očí hovoril so stovkami ľudí, ktorí veľmi dobre rozumejú, že predať slovenské emisie za päť euro za tonu je polovica toho, čo dostala Česká republika," uviedol dnes na brífingu Frešo. Frešo očakáva správu ministra životného prostredia o okolnostiach predaja emisií, nevylúčil pritom ani možnosť, že by sa k tejto správe mimoriadne počas prázdnin zišiel aj zákonodarný zbor.

Frešo dnes napísal premiérovi list, v ktorom mu "sumarizuje" minulotýždňové informácie o možných problémoch s registráciou firmy Interblue Group a žiada ho, aby sa zastal záujmov krajiny, pretože firma Slovensku dlhuje minimálne 15 miliónov eur. Frešo ďalej reagoval na víkendové vyjadrenia premiéra Fica, že predseda koaličnej SNS Ján Slota sa v politike "určite nabalil".

"Pokiaľ by toto pán premiér myslel vážne, tak dnes s SNS nie je v koalícii. Všetko ostatné sú len také jeho hračky, ktoré nijakým spôsobom netreba brať vážne," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu