Štvrtok13. jún 2024, meniny má Anton, zajtra Vasil

Máme platnú licenciu, tvrdí Interblue

Ministerstvi životného prostredia
Ministerstvi životného prostredia

BRATISLAVA - Americká spoločnosť Interblue Group, ktorá od Slovenska odkúpila emisné povolenky za viac ako dve miliardy korún (vyše 66 miliónov eur), tvrdí, že má naďalej platnú obchodnú licenciu. Uviedlo to dnes ministerstvo životného prostredia, ktorému spoločnosť poslala list.

Na problémy firmy s licenciou vo štvrtok upozornila televízia Markíza, podľa ktorej spoločnosť za ňu americkým orgánom včas nezaplatila.

Markíza s odvolaním na americké úrady informovala, že firma mala za licenciu na podnikanie zaplatiť do 30. júna, avšak tak neurobila. Firme tak podľa pracovníčky obchodného registra v štáte Washington hrozilo zrušenie.

"Zástupca spoločnosti informuje, že spoločnosť Interblue Group je v rovnakom právnom postavení ako v minulosti, bez akýchkoľvek zmien," uviedla vo vyhlásení médiám hovorkyňa ministerstva životného prostredia Jana Kaplanová. Spoločnosť podľa nej ministerstvu napísala, že registračný poplatok zaplatila už 15. júna, avšak ani oneskorená platba by ju vraj nepripravila o licenciu.

Vlaňajší predaj emisných kvót neznámej americkej firme sprevádzala kritika opozície a médií, ktoré ho považovali za nevýhodný. Pre postup po predaji prišiel o funkciu minister životného prostredia Ján Chrbet (SNS), jeho nástupca Viliam Turský bude musieť parlamentu predniesť o transakcii správu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu