Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Petríková môže byť vymenovaná do konca týždňa, tvrdí Fico

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Novou ministerkou spravodlivosti by sa mala stať predsedníčka Okresného súdu vo Vranove nad Topľou a podpredsedníčka Súdnej rady SR Viera Petríková. Dnes ju do funkcie navrhol predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar.

Premiér Robert Fico jeho návrh akceptoval. „Spĺňa všetky predpoklady na výkon tejto funkcie, pretože ide nielen o post ministerky spravodlivosti, ale aj pozíciu podpredsedu vlády. S potešením tento návrh predložím pánovi prezidentovi,“ povedal dnes pred novinármi Fico po stretnutí s Mečiarom.

Predseda vlády sa ešte dnes obráti na prezidenta s návrhom na vymenovanie novej ministerky. Ak to bude prezidentovi vyhovovať, novú ministerku by mohol vymenovať ešte tento týždeň. „Som veľmi rád, že rozširujeme vládu o ďalšiu šarmantnú ženu,“ dodal Fico.

Mečiar nomináciu zdôvodnil tým, že na východnom Slovensku nebol žiaden minister. „Verím, že to bude človek s veľkým rádiusom akčným a zachová kontinuitu všetkého pozitívneho, čo sa na ministerstve spravodlivosti robilo,“ povedal Mečiar.

Predchádzajúci minister spravodlivosti Štefan Harabin skončil vo funkcii po tom, čo ho Súdna rada zvolila a prezident vymenoval za predsedu Najvyššieho súdu SR. Podľa Koaličnej zmluvy post ministra spravodlivosti patrí ĽS-HZDS.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu