Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Policajt bil na koncerte pankáča, prepustili ho

Ján Packa
Ján Packa (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia prepustila zo svojich radov jedného príslušníka bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky. Minulý mesiac totiž kopal a ťahal za vlasy mladíka počas nepovoleného punkového koncertu v Devínskej Novej Vsi. Pre pochybenie policajtov aj dlhodobo neriešené problémy prídu o funkciu aj riaditeľ odboru poriadkovej polície v Bratislave Jaroslav Smutný a riaditeľ PMJ Roman Šimon.

Policajt bol obvinený z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Polícia za neprimeraný zákrok potrestala aj ďalšieho príslušníka jednotky, ktorému siahla na plat. "Rozdiel v trestoch zodpovedá aj rozdielu zásahu proti predvádzanej osobe," povedal policajný prezident Ján Packa.

Podľa neho si inšpekcia pozrela policajné záznamy, na základe ktorých napokon policajtov potrestala. Policajti mladíka pri vykladaní z auta kopli, potiahli ho za vlasy a dali mu facku, dodal Packa.

Podľa bratislavského krajského policajného riaditeľa Pavla Bratha policajtov privolali začiatkom mája pre rušenie nočného pokoja. Tí následne nepovolený koncert rozpustili a predviedli niektorých z jeho účastníkov. Počas predvádzania jeden z podnapitých mladíkov policajtom nadával, čo policajti opätovali údermi, dodal Brath.

Proti zákroku v minulosti protestovalo občianske združenie Ľudia proti rasizmu, podľa ktorého polícia mladíka mučila.

Priestupok policajtov nie je v radoch polície ojedinelý. Polícia nedávno obvinila z kupliarstva siedmich členov pohotovostného útvaru, takzvaných kukláčov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu