Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Myjave skončili s odstraňovaním následkov prietrže

MYJAVA - V Myjave ukončili odstraňovanie následkov ničivej prietrže mračien, po ktorej pred približne týždňom voda zaplavila asi stovku domov, ulice či záhrady.

V meste si museli poradiť predovšetkým s nánosmi bahna alebo čistením kanalizácie. Po ukončení prác odvolali aj tretí stupeň povodňovej aktivity, čiže stav ohrozenia. Dnes to potvrdil hovorca myjavskej radnice Marek Hrin.

"Situácia v meste sa normalizovala. Práce sme v meste ukončili v závere uplynulého týždňa, teraz si pochopiteľne ešte ľudia individuálne budú upravovať svoje dvory," poznamenal Hrin.

Škody, ktoré narobila náhla zmena počasia v Myjave, sa podľa odhadov vyšplhajú na možno až milióny eur. Najviac postihnutou bola lokalita Turá Lúka.

Prietrž mračien spôsobila podľa skorších informácií škody za dva milióny eur (viac než 60 miliónov korún) i v Senici. Tamojšia samospráva chce podobne ako zástupcovia Myjavy požiadať o pomoc vládu. Neďaleko Senice prišiel o život aj muž, ktorého zachytila voda rozvodneného Deberníckeho potoka v obci Prietrž. Na strednom Slovensku zasa veterná smršť postŕhala strechy na domoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu