Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Myjava je stále pod nánosmi bahna

Zatopená Myjava Zobraziť galériu (9)
Zatopená Myjava (Zdroj: Topky.sk)

TRENČÍN – Búrka, ktorá sa v sobotu večer prehnala Myjavou, spôsobila škody v státisícoch, možno až v miliónoch eur.

Samospráva sa preto plánuje obrátiť so žiadosťou o pomoc na vládu a ministerstvo životného prostredia. Presné škody mesto zatiaľ nevyčíslilo. Ulice po búrke ostali zaplavené nánosmi bahna. Práce na odstraňovaní škôd potrvajú ešte niekoľko dní, až potom bude mať samospráva presnejšie informácie o škodách. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.

Asi trištvrtehodinový lejak zaplavil námestie, garáže, Kultúrny dom Samka Dudíka, športový areál, cesty a rodinné domy v miestnej časti Turá Lúka. Miestna samospráva preto v sobotu vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity, stav ohrozenia. Zatiaľ ho neodvolali. Po búrke pravdepodobne až na niekoľko mesiacov bude miestna športová hala nefunkčná. Tú zaplavilo a mesto asi bude musieť vymeniť palubovku. Najkritickejšia situácia bola v Turej Lúke, ktorá častými povodňami na Myjave trpí najviac. Búrkou je postihnuté aj Roľnícke družstvo Turá Lúka, areál základnej a materskej školy Turá Lúka, pohostinstvo Koliba a futbalový štadión. Pri búrke sa utopili domáce zvieratá, ľuďom voda poškodila autá.

„Na Myjave intenzívne pokračujú práce na odstraňovaní škôd po sobotňajšej búrke a čistenie ulíc. Najviac problémov je práve v miestnej časti Turá Lúka, kde sú stále cesty, chodníky, záhrady, pivnice či garáže pod nánosmi bahna. Hlavné cesty sú už síce prejazdné, ale nánosy sú prakticky vo všetkých menších uličkách a čistiť treba aj ulice priamo v Myjave,“ uviedol Hrin. Na odstraňovaní škôd mesto nasadilo všetku svoju techniku. Pomáhajú aj cestári a hasiči. „Okrem ulíc treba dôkladne vyčistiť kanalizáciu, zanesené vpuste, šachty, aby bol v prípade ďalších dažďov zabezpečený odvod vody. Zlá situácia je stále v športovom areáli na Myjave,“ dodal Hrin.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu