Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Myjavu budú čistiť až do konca týždňa!

Myjava pod vodou Zobraziť galériu (9)
Myjava pod vodou (Zdroj: Topky.sk)

MYJAVA - V Myjave sa zatiaľ nepodarilo odstrániť všetky následky víkendovej prietrže mračien, po ktorej voda zaplavila asi stovku domov, ulice či záhrady.

S čistením kanalizácie a likvidáciou nánosov bahna budú v meste pokračovať zrejme minimálne do konca týždňa. Po ukončení prác by mali odvolať aj tretí stupeň povodňovej aktivity, čiže stav ohrozenia. ČTK o tom dnes informoval hovorca myjavskej radnice Marek Hrin.

"Práce naďalej pokračujú. Odstraňujú sa nánosy bahna, dôležité bude tiež vyčistenie kanalizácie. Časom by sa mala spresniť aj výška škôd," poznamenal Hrin.

Podľa predbežných odhadov náhla zmena počasia narobila v Myjave škody za státisíce až milióny eur. Najviac postihnutou bola lokalita Turá Lúka. Voda zničila aj palubovku v športovom areáli, ktorá bude mimo prevádzky možno až niekoľko mesiacov.

Prietrž mračien narobila podľa skorších informácií škody za dva milióny eur (viac než 60 miliónov korún) v Senici. Tamojšia samospráva chce podobne ako zástupcovia Myjavy požiadať o pomoc vládu. Neďaleko Senice prišiel o život aj muž, ktorého zachytila voda rozvodneného Deberníckeho potoka v obci Prietrž. Na strednom Slovensku zasa veterná smršť postŕhala strechy na domoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu