Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pri autonehodách v Košiciach prišli o život dvaja mladí ľudia!

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Život len 18-ročného spolujazdca si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala dnes skoro ráno v obci Závadka, v okrese Michalovce. Šofér vozidla zn. Škoda Fabia, 18-ročný Lukáš T. z obce Jenkovce z okresu Sobrance, mal mikrospánok a pri prejazde mierne pravotočivej zákruty prešiel do protismeru, zišiel z vozovky a narazil do betónovej šachty a stĺpa.

"Pri nehode jeho 18-ročný spolujazdec zraneniam podľahol, ďalší, tiež 18-ročný spolujazdec utrpel zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosťou do 4 týždňov. Vodič sa pri nehode zranil ľahko," informovala o havárii zástupkyňa košického policajného hovorcu Jana Mésarová. Podľa nej u vodiča požitie alkoholu nezistili. "Na vozidle vznikla škoda 7 000 eur, na betónovom stĺpe 2000 eur a na rozvodnej skrini 1000 eur," vymenovala škody hovorkyňa a dodala, že nehodu vyšetrujú michalovskí dopravní policajti.

Smrťou sa skončila aj piatková nehoda, ku ktorej došlo hodinu pred polnocou medzi obcami Markuška a Hanková, v rožňavskom okrese. Dvadsaťjedenročný Peter K. z obce Roštár viedol vozidlo zn. VAZ 2103 bez vodičského oprávnenia. Pri stúpaní do kopca v tiahlej ľavotočivej zákrute zišiel z vozovky a následne narazil do stromu. Pri nehode utrpel zranenia 24-ročný spolujazdec, ktorý pri prevoze do nemocnice zomrel. Dvaja spolujazdci vo veku 16 a 22 rokov utrpeli ťažké zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosťou do 6 týždňov. Vodič sa zranil ľahko. "U vodiča bolo dychovou skúškou zistené požitie alkoholu 0,05 mg/l. Na vozidle vznikla škoda 100 eur," informovala Mésarová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu