Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Štát chceli obrať na daniach o pol milióna eur!

BRATISLAVA - Polícia v stredu obvinila dvoch mužov z Galanty, ktorí podľa nej chceli vylákať od štátu takmer pol milióna eur (viac ako 15 miliónov korún) fiktívnym odpočtom dane z pridanej hodnoty (DPH). Údajným podvodníkom hrozí v prípade uznania viny súdom trest od sedem do 12 rokov väzenia. Informovala o tom dnes polícia.

"Muži vo veku 36 a 22 rokov založili fiktívnu spoločnosť Vinterstav," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. V apríli potom obvinení podali na daňový úrad v Galante daňové priznanie k DPH, ktoré nebolo podložené žiadnymi dokladmi a uplatnili si nárok na vyplatenie nadmerného odpočtu. Peniaze však daňový úrad nevyplatil.

Neoprávnené žiadosti o vrátenie nadmerného odpočtu k DPH riešia polícia a daňové úrady pomerne často. Na východe Slovenska napríklad preverovali začiatkom roka 173 firiem, ktoré údajne okradli štát minimálne o päť miliónov eur (150,6 milióna korún). Približne o tri milióny eur (90,37 milióna korún) obrali podľa polície štát aj dvaja konatelia firiem z Banskobystrického kraja, ktorí si podľa dokladov vlani na jar predali neexistujúcu linku na sušenie obilia za 17 miliónov eur (512,14 milióna korún).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu