Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podnikateľka neplatila dane, dostala dva roky

BANSKÁ BYSTRICA – Na dva roky podmienečne odsúdil dnes senát Krajského súdu v Banskej Bystrici 47-ročnú Máriu Almášiovú z Revúcej.

Almášiová ako podnikateľka spáchala trestné činy skrátenia a neodvedenia dane a poistného.

Almášiová ako podnikateľka v rokoch 1999 až 2002 neodvádzala dane a odvody do sociálnej a zdravotnej poisťovne. Súd ju zaviazal nahradiť škodu štátu takmer 8 800 eur, Sociálnej poisťovni 385 eur a Všeobecnej zdravotnej poisťovni 5 460 eur.

Pôvodná škoda bola vyššia, keď napríklad iba za šesť mesiacov v roku 2000 a deväť mesiacov v roku 2001 neodviedla na dani z pridanej hodnoty 8 479 eur. Za to isté obdobie neodviedla Sociálnej poisťovni 12 800 eur, hoci zamestnancom odvody zrazila z výplat. Almášiová sa k neplateniu daní a odvodov priznala a časť dlhov ešte počas procesu na prvom stupni uhradila. Krajský súd to vzal ako poľahčujúcu okolnosť a trest tri roky nepodmienečne, ktoré jej uložil Okresný súd v Rimavskej Sobote, zmiernil i vzhľadom na odstup času.

Almášiová má podmienku na skúšobnú dobu tri roky a počas nej musí nahradiť zvyšok spôsobenej škody štátu i poisťovniam. Expodnikateľka sa na odvolacom konaní ospravedlnila, pretože pracuje v Rakúsku ako opatrovateľka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu