Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Päť rokov pre podnikateľa za daňový delikt

BANSKÁ BYSTRICA – Na päť rokov nepodmienečne odsúdil senát Krajského súdu v Banskej Bystrici 39-ročného Pavla Janča z Tvrdošína.

Jančo ako konateľ a jediný spoločník firmy M a B Sport Slovakia v Banskej Bystrici neodviedol daň z pridanej hodnoty viac ako 302-tisíc eur. Tým spáchal trestný čin skrátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu.

Jančo v roku 2005 predal istej žilinskej spoločnosti motorovú naftu za viac ako 15 900 eur. Úmyselne nepodal daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty, neodviedol vyrubenú daň a štátny rozpočet tým ochudobnil o vyše 302-tisíc eur. Okresný súd v Banskej Bystrici za to Jančovi uložil trest dva roky podmienečne a zákaz podnikateľskej činnosti na tri roky.

Prokurátor sa odvolal a žiadal pre Janča prísnejší trest. Odvolací senát mu vyhovel a Jančovi uložil päť rokov väzenia v najmiernejšej skupine. Je to trest na dolnej hranici trestnej sadzby, ktorá je za trestný čin skrátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu päť až dvanásť rokov. Verdikt odvolacieho súdu je právoplatný a Janča z pojednávacej miestnosti odviedla eskorta priamo do výkonu trestu. Po odpykaní trestu Jančo nesmie tri roky vykonávať podnikateľskú činnosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu