Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Sulík Dzurindovi: SaS neoslabila pravicu

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita nesúhlasí s tvrdením predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu, že SaS oslabila pravicu.

"Voliči sa dobrovoľne rozhodli dať hlas SaS a strana SDKÚ-DS by sa mala skôr zamyslieť nad ich dôvodmi, ako nás obviňovať z oslabenia pravice," napísal v stanovisku predseda SaS Richard Sulík. Ako dodal, "aj keby hneď všetkých 39 000 hlasov, ktoré získala SaS, pripadlo SDKÚ-DS, mala by opozícia naďalej šesť mandátov, iná by bola len skladba mandátov". Sulík vysvetlil, že oproti súčasnému stavu, keď SDKÚ-DS, SMK a KDH získali po dva mandáty, by mala SDKÚ-DS tri, SMK dva a KDH jeden mandát. "Navyše, viac hlasov prepadlo SDKÚ-DS (39 134) ako SaS (39 016)," dodal Sulík.

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda v nedeľu vyslovil ľútosť, že vo voľbách prepadlo niekoľko desiatok tisíc hlasov voličov, ktorí si želali zmenu. Ako príklad uviedol 4,7 percenta hlasov pre stranu Sloboda a Solidarita. Podľa Dzurindu 4,7 percenta hlasov je v tomto prípade nula a v druhom skrutíniu skôr podpora ľavice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu