Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ruskov trest: V Rakúsku si nezajazdí!

Pavol Rusko
Pavol Rusko

BRATISLAVA/LINZ – Zákaz viesť motorové vozidlo na tri mesiace a k tomu pokuta vo výške 2 000 eur (asi 77-tisíc Sk)! Také je pokračovanie kauzy ministra hospodárstva Ruska, ktorý v decembri porušil dopravné predpisy na rakúskej diaľnici, kde na svojom aute prekročil povolenú rýchlosť o 135 km/hod.

O postihu rozhodol hornorakúsky krajský premiér Haider, zodpovedný za oblasť dopravy. Príslušný úrad si podľa neho položil otázku, či minister cudzieho štátu má byť v prípade dopravného priestupku potrestaný, alebo nie. Okresné hajtmanstvo sa obrátilo na rakúske ministerstvo zahraničia, ktoré odpovedalo, že na ministrov sa pri výkone ich funkcie vzťahuje absolútna imunita. Haider však napriek tomu zdôraznil, že za prekročenie rýchlosti je potrestaný každý Rakúšan a aj slovenský minister pocíti „tvrdosť zákona“.

„Ak ho chce chrániť ministerstvo zahraničia, musí potom prevziať aj zodpovednosť za to, keď sa tu stanú dopravné nehody,“ dodal. Minister Rusko je podľa svojho hovorcu Havrana pripravený akceptovať rozhodnutie rakúskych úradov. „Hneď po udalosti vyhlásil, že sa nebude odvolávať na imunitu,“ uviedol Havran.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu