Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

SMK odmieta „lživé a účelové“ obvinenia

Gyula Bárdos
Gyula Bárdos

BRATISLAVA - Opozičná SMK odmieta akékoľvek pokusy o škandalizáciu ostrihomského stretnutia. Šéf maďarského Fideszu Viktor Orbán tam 23. mája vábil Maďarov k eurovoľbám slovami, že od nich závisí, koľko maďarských poslancov bude hájiť záujmy Maďarov z Karpatskej kotliny.

„Odmietame lživé a účelové obvinenia z útokov na suverenitu SR, pokusy o interpretáciu vzájomnej podpory rečníkov ako útoku na územnú integritu SR,“ povedal dnes na mimoriadnej schôdzi parlamentu predseda poslaneckého klubu SMK Gyula Bárdos.

Bárdos označil mimoriadnu schôdzu, ktorú iniciovala koalícia, za predvolebný míting Národnej rady SR. „Je to obdobný úbohý politický kalkul, akého sme boli svedkami pred druhým kolom prezidentských volieb, keď na základe falošných letákov bola vyhlásená opozičná kandidátka za rozvracačku republiky, ktorá ak vyhrá, zabezpečí autonómiu pre Maďarov a prispeje k porušeniu územnej celistvosti a suverenity SR,“ vyhlásil.

Delegácia SMK podľa neho návštevou v Ostrihome podporila Fidesz vo voľbách do Európskeho parlamentu. Podpora predstavuje súčasť politickej kultúry, povedal. Zástupcovia SMK, ktorí sa uchádzajú o priazeň voličov v eurovoľbách, podľa neho v prípade zvolenia nebudú zastupovať Maďarsko, ale občanov SR. Vyhlásil, že tí, čo vyťahujú pred blížiacimi sa eurovoľbami maďarskú kartu, hrajú falošne a nebezpečne.

Mimoriadne zasadnutie parlamentu podľa Bárdosa je o tom, aby ľudia zabudli na premrhané miliardy nástenkovým tendrom, na krádež formou utajeného predaja emisných kvót a klientelizmus na ministerstve školstva. „Sedíme tu preto, aby nemohúcnosť a klamstvá vládnej koalície prekryla maďarská karta,“ vyhlásil. Verí však v súdnosť Slovákov, ktorých vyzval, aby sa na voľbách do europarlamentu zúčastnili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu