Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Traja Česi dostali za okradnutie dôchodcu podmienku

BANSKÁ BYSTRICA - Trom českým občanom dnes Okresný súd v Lučenci vymeral za okradnutie dôchodcu polročné tresty väzenia s ročným podmienečným odkladom.

Súd rozhodol v skrátenom konaní iba dva dni potom, čo trojica z Ostravy okradla v Lučenci 87-ročného muža. Informovala o tom dnes polícia.

Dve ženy pustil senior do domu potom, čo mu oznámili, ževyhral 100.000 eur (3,1 milióna korún). Zlodejky mužovi v nepozorovanej chvíli vraj ukradli z pokladničky 1100 eur (36.452 korún) a ušli na aute, v ktorom ich pred domom čakal ich spoločník. "Krátko po čine ich lučeneckí policajti zadržali a sudca Okresného súdu v Lučenci ich dnes uznal vinnými zo spáchania prečinu krádeže v spolupáchateľstve," povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Okradnutému seniorovi polícia peniaze vráti.

Polícia podobné prípady rieši pomerne často. Páchatelia si podľa nej vyberajú najmä starších osamelých ľudí, ktorí ich vpustia do domu najčastejšie pre údajnú výhru alebo vrátenie preplatkov z elektrickej energie či plynu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu