Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na policajtov zaútočili kameňmi a palicami!

PREŠOV – Kameňmi a palicami zaútočilo na policajné hliadky asi 200 Rómov v osade v obci Huncovce (okr. Kežmarok). Tri policajné hliadky vyslali vo štvrtok večer do osady, kde mal druh napadnúť nožom družku. Muža policajti spacifikovali, ale pri jeho predvádzaní na nich miestni obyvatelia zaútočili.

Napriek opakovaným výzvam pokračovali v napádaní kameňmi a palicami, čím ohrozovali život a zdravie policajtov, píše sa v policajnej správe. Po poslednej výzve policajti vystrelili do vzduchu šesť varovných výstrelov. „Na pár sekúnd sa dav rozutekal, avšak opäť sa zhromaždil a útočil. Policajtom sa podarilo predvádzaného muža naložiť do auta a z miesta bezpečne odísť. Dvaja policajti utrpeli po zasiahnutí kameňmi ľahšie zranenia, ktoré im ošetrili v nemocnici. K zraneniu iných osôb nedošlo,“ uviedla polícia.

Pri dnešnej akcii v osade policajti pátrali po osobách podozrivých zo včerajšieho útoku. Na obvodné oddelenie v Kežmarku predviedli 22 osôb. Počet obvinených polícia zatiaľ neupresnila, musí najprv urobiť potrebné vyšetrovacie úkony. Vyšetrovateľ však už začal trestné stíhanie za útok na verejného činiteľa a výtržníctvo. Informoval o tom prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu