Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Žehra: Hromadná bitka Rómov, rozohnali ich výstrelmi!

KOŠICE - Približne stovka ľudí sa v pondelok večer zapojila do hromadnej bitky v rómskej osade v spišskej obci Žehra. Dve skupiny sa navzájom napadli mačetami a ďalšími zbraňami, na mieste musela zasahovať polícia. Dav sa podarilo upokojiť až použitím varovných výstrelov. Pri útokoch sa zranilo viacero Rómov, povedal policajný riaditeľ v Spišskej Novej Vsi Jaroslav Dulík.

"V obci sa podarilo nastoliť poriadok až po použití služobných zbraní, padlo niekoľko varovných výstrelov," uviedol Dulík. Na mieste podľa Dulíka zasahovali takmer tri desiatky policajtov s dvoma služobnými psami. Policajti po incidente ostali v obci celú noc. Koľko ľudí sa pri vzájomných útokoch zranilo, polícia zatiaľ nespresnila, nie všetci sa totiž podľa Dulíka na polícii prihlásili.

Rómovia policajtom dobrovoľne vydali tri sečné zbrane. Prípad začala polícia vyšetrovať, zatiaľ však nie je zrejmé, kto konflikty vyvolával. V prípade by mohli padnúť obvinenia za ublíženie na zdraví, poznamenal Dulík. Konflikt v obci prepukol po nedávnych komunálnych voľbách, keď sa do sporu dostali stúpenci novozvoleného starostu a podporovatelia bývalého starostu.

Opakované voľby starostu sa v obci uskutočnili koncom apríla, víťazom sa stal Ivan Mižigár. Časť Rómov však naďalej podporuje neúspešného kandidáta Mariána Mižigára. Výsledky volieb napadli v uplynulých dňoch obyvatelia obce a jeden z kandidátov na Ústavnom súde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu