Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Najdôveryhodnejšia politička Beňová tesne pred Martinákovou

Monika Beňová
Monika Beňová

BRATISLAVA - Najdôveryhodnejšou ženou na slovenskej politickej scéne je v decembri Monika Beňová zo Smeru, ktorej dôveruje o 1,6 percentuálneho bodu viac ľudí ako druhej Zuzane Martinákovej zo Slobodného fóra.

Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra Dicio v dňoch 1. až 12. decembra na vzorke 1 080 respondentov vo veku 18 - 79 rokov. Respondenti odpovedali na otázku "Ktoré z političiek-žien na Slovensku sú podľa Vás najdôveryhodnejšie?". Respondenti mohli uviesť najviac tri mená.

Občania Slovenska vyjadrili väčšiu dôveru iba šiestim političkám. Najväčšiu dôveru majú Monika Beňová zo Smeru (37,1 percenta) a Zuzana Martináková zo SF (35,5 percenta). V ďalšej skupine podľa dôveryhodnosti nasleduje Eva Černá z ANO (12,7 percenta), Katarína Tóthová z ĽS-HZDS (10,4 percenta), Anna Malíková-Belousovová zo SNS (8 percent) ako aj Oľga Keltošová exministerka práce sociálnych vecí a rodiny (5,8 percenta). Ostatné političky majú dôveryhodnosť pod štyri percentá a až 28,2 percent respondentov nevyjadrilo dôveru ani jednej političke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu