Štvrtok13. jún 2024, meniny má Anton, zajtra Vasil

Doma sa volá Rusko, v Rakúsku Schumacher!

Pavol Rusko
Pavol Rusko

LINZ - To bola naháňačka! Rakúska polícia na diaľnici prenasledovala slovenského ministra! O tento škandál sa postaral minister hospodárstva Pavol Rusko na svojom súkromnom BMW 760!

Nebezpečný pirát ciest sa cez víkend o polnoci rútil rýchlosťou 235 kilometrov za hodinu diaľnicou, kde je povolená iba stovka! V aute s ministrom sedel bodyguard a asistentka. Rusko sa vracal z Bruselu zo straníckej cesty. Slovenskému ministrovi Rakúšania vymerali pokutu 700 eur (28-tisíc Sk).

Policajti užasli! Vzápätí skočili do policajnej audiny a vyrútili sa za pirátom v čiernom BMW, ktorý sa okolo nich prehnal šialenou rýchlosťou. Dvojčlenná policajná hliadka práve kontrolovala úsek diaľnice A1 pri Linzi, kde je povolená najvyššia rýchlosť 100 km. Zástupca šéfa krajinskej dopravnej polície major Klaus Scherleiter, ktorý sa osobne zúčastnil naháňačky, o tom hovorí: "V sobotu okolo polnoci sme kontrolovali dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti. Predbehlo nás auto značky BMW rýchlosťou 235 km/h! Hneď sme sa za ním pustili. Po ôsmich kilometroch nebezpečnej naháňačky vozidlo konečne zastavilo!"

"Vzadu sedel ochrankár. Keď auto zastalo, viac ráz zopakoval slovo minister. Na mieste spolujazdca sedela žena," rozprával major Scherleiter. "Priestupok sme riešili prostredníctvom bodyguarda, ktorý hovoril po anglicky."

Policajti Ruskovi udelili pokutu vo výške 700 eur (v prepočte 28-tisíc Sk) a podľa majora "bodyguard ju bez diskusií v hotovosti zaplatil".

"Môžem potvrdiť, že som sedel za volantom svojho súkromného vozidla," priznal minister hospodárstva Pavol Rusko. Obhajoval sa, že obiehal kolónu nákladných vozidiel. "To vozidlo má veľkú akceleráciu," spresnil. Rusko tvrdí, že celý incident ho mrzí a je pripravený niesť zodpovednosť s následkami. Rakúske zdroje zverejnili, že miestne orgány za nebezpečnú jazdu politika obvinili a priestupok ešte budú vyšetrovať.

Podľa vyjadrenia hovorcu Aliancie nového občana Juraja Puchého sa minister Rusko ponáhľal domov z rokovania európskych liberálov v Bruseli. "V aute sa okrem neho a ochrankára viezla aj pracovníčka ANO zodpovedná za európske záležitosti," tvrdil Puchý.

Rusko upresnil, že vedľa neho sedela náhradná asistentka: "Vierku (Kudličkovú) mám chorú, tak jedine zo straníckych štruktúr - niekoho musím mať so sebou, čo sa o mňa stará."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu