Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mikuláš Dzurinda zostáva volebným lídrom SDKÚ

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Volebným lídrom SDKÚ-DS zostáva Mikuláš Dzurinda. Volebný komisár dnes informoval Prezídium SDKÚ-DS, ktoré sa zišlo tesne pred dnešným rokovaním Ústrednej rady, že do termínu podávania návrhov na volebného lídra strany nebol navrhnutý žiadny kandidát a jediným je predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda.

Na základe toho prezídium prijalo uznesenie, že upúšťa od primárnych volieb lídra pre voľby do NR SR v roku 2010.

SDKÚ-DS dnes v Košiciach na rokovaní Ústrednej rady strany štartuje svoju predvolebnú kampaň pre júnové voľby do Európskeho parlamentu. "Radi by sme obhájili výsledok spred piatich rokov. Všetko závisí od volebnej účasti. Mobilizácia voličov bude dôležitá," povedal predseda rady Jozef Mikuš. Na rokovaní Ústrednej rady vystúpil s prejavom aj predseda strany Mikuláš Dzurinda, ktorý hodnotí vnútropolitickú situáciu ako veľmi negatívnu.

„Slovensko zaznamenáva obrovský prepad ekonomiky vo výške 5,4 percenta, čo má negatívne dopady na občanov, pričom v roku 2007 sme zaznamenali rast na úrovni 10,4 percenta. Ekonomika sa rúti do priepasti, na čom má podiel kríza, no súčasná vláda neprijíma vlastné účinné opatrenia, ktoré by eliminovali negatívne dôsledky, ani iné návrhy, lebo ich podáva opozícia,“ povedal Dzurinda.

SDKÚ-DS mala v tomto volebnom období v Európskom parlamente troch poslancov. Súčasní europoslanci Peter Šťastný a Milan Gaľa kandidujú z druhého a tretieho miesta, Zita Pleštinská zo šiesteho. Lídrom kandidátky je poslanec NR SR a bývalý minister zahraničných vecí Eduard Kukan.

Viac informácií nájdete na www.ovolbach.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu