Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Flašíková Beňová: Smer by chcel získať v EP šesť kresiel

Monika Flašíková-Beňová
Monika Flašíková-Beňová

BRATISLAVA - Najsilnejšia vládna strana Smer-SD by chcela získať v júnových voľbách do Európskeho parlamentu (EP) päť až šesť poslaneckých kresiel z 13 miest, ktoré Slovensko môže obsadiť. Vyplynulo to z dnešných vyjadrení europoslankyne a trojky na kandidátke Smeru-SD pre eurovoľby Moniky Flašíkovej Beňovej.

Takéto zastúpenie by podľa nej umožnilo strane uchádzať sa o post podpredsedu EP. "Keby tento tím získal tých predpokladaných (...) päť-šesť miest, tak by to bolo veľkou výhodou pre Smer," vyhlásila pred novinármi Flašíková Beňová. "By sme si s takýmto počtom mohli trúfnuť aj na vyjednávanie o obsadení miesta podpredsedu EP," dodala.

V súčasnosti zastupujú Smer-SD v EP traja poslanci zo 14. Líder na kandidátke a poslanec parlamentu Boris Zala nevedel povedať, na koľko kresiel si strana trúfa.

"Za úspech budeme pokladať, keď budeme mať viac, ako máme teraz," poznamenal. Smer-SD chce podľa neho urobiť všetko pre to, aby k urnám prišlo viac voličov ako v roku 2004. V historicky prvých eurovoľbách na Slovensku prišlo totiž voliť len necelých 17 percent voličov, čo bolo najmenej spomedzi štátov Európskej únie.

Voľby do EP sa uskutočnia 6. júna. Za hlavné body programu strany označil Zala snahu prispieť k zápasu o sociálnu Európu, výraznejšie obhajovanie národnoštátnych záujmov Slovenska, energetickú bezpečnosť, rozvoj regiónov a zníženie byrokracie v rámci únie a EP.

Cieľom strany je podľa neho tiež to, aby získala viac hlasov ako súčasné opozičné pravicové strany.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu