Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Šéf KDH: Bielik, vzdaj sa funkcií!

Kádeháckeho politika obžalujú v kauze 5-miliónového úplatku.
Kádeháckeho politika obžalujú v kauze 5-miliónového úplatku.

PLOVDIV - Šef KDH Pavol Hrušovský vyzval starostu Rače a funkcionára KDH Pavla Bielika, aby sa vzdal funkcií v KDH. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry totiž rozhodol, že podá obžalobu Bielika kvô-li 5-miliónovému úplatku!

Starosta Rače odísť z funkcií odmieta. "Už pred mesiacom, keď vyšetrovateľ poslal prípad Pavla Bielika špeciálnemu prokurátorovi, som zaujal stanovisko, na ktorom trvám, že ak prokurátor dospeje k záveru, že sú dané dôvody na podanie obžaloby, vyzvem Pavla Bielika, aby sa vzdal všetkých funkcií, ktoré v KDH zastáva. Doteraz som rešpektoval závery všetkých orgánov činných v trestnom konaní," povedal Hrušovský.

Ako dodal, s račianskym starostom už telefonoval a svoje stanovisko mu zopakoval. "Nedopustil som sa žiadneho protiprávneho konania, pre ktoré by som mal abdikovať," zareagoval Bielik, ktorý je aj krajským šéfom KDH v Bratislave.

Podľa zistení vyšetrovateľa v októbri minulého roka firma Invest In podala na Mestský úrad Bratislava-Rača návrh riešenia jednej budovy a bytov v Rači. Od šéfa firmy mal Bielik cez sprostredkovateľa žiadať úplatok päť miliónov korún. Bielik svoju vinu popiera. Kauza sa stala známa aj vďaka strate telefonických odpočúvaní račianskeho starostu z polície, ktoré mali slúžiť ako dôkaz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu