Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

SDKÚ vyzýva Fica, aby zverejnil spornú zmluvu

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda najsilnejšej opozičnej strany SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda vyzýva premiéra Roberta Fica, aby zverejnil spornú zmluvu o predaji nadbytočných emisných kvót.

Podľa jeho slov totiž zodpovednosť za celú kauzu nenesie iba minister životného prostredia Ján Chrbet, ale aj predseda vlády, a zverejnenie zmluvy je vo verejnom záujme. „Je v záujme všetkých občanov, ktorí poctivo pracujú a platia dane, odvádzajú odvody, aby vedeli, ako sa kšeftuje alebo narába s ich peniazmi,“ uviedol Dzurinda a dodal, že premiér chce výmenou ministra iba zahmlievať sporný predaj emisií.

Plánovaný štvrtkový poslanecký prieskum na ministerstve životného prostredia sa podľa poslanca SDKÚ-DS Pavla Freša uskutoční napriek návrhu premiéra na odvolanie ministra. Celá kauza sa výmenou ministra nekončí ani podľa Mikuláša Dzurindu. „Toto nie je o ministrovi životného prostredia. Tento smutný príbeh je o predsedovi vlády, ktorý sa tvári celé mesiace, že nič nevidí, nič nepočuje a odrazu v priebehu 24 hodín sa dokáže postaviť do roly spravodlivého, ktorý sa ide vyviniť a ktorý vyvodzuje zodpovednosť,“ konštatoval expremiér. Celú zodpovednosť za nakladanie s kvótami podľa jeho slov nesie práve predseda vlády.

Premiér Robert Fico dnes oznámil, že podáva prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi návrh na odvolanie ministra životného prostredia Jána Chrbeta pre jeho politické zlyhanie. Na mimoriadnej tlačovej besede ministrovi za SNS vytkol zbavovanie sa politickej zodpovednosti pri spornom predaji emisných kvót.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu