Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slota sa k odvolaniu Chrbeta vyjadrí možno v stredu

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Predseda SNS Ján Slota sa dnes k návrhu premiéra Roberta Fica na odvolanie ministra životného prostredia Jána Chrbeta nevyjadrí. Ako uviedla dnes tlačová tajomníčka SNS Jana Benková, Slota sa k návrhu vyjadrí v najbližších dňoch, pravdepodobne už v stredu.

Podpredseda SNS Dušan Švantner mal málo informácií, aby mohol zaujať stanovisko. "Nepoznám argumenty Roberta Fica. Neviem, čo je nové, keďže včera bola situácia iná," uviedol. Poslanec Národnej rady SR za ĽS-HZDS Milan Urbáni tvrdí, že je to vec premiéra a koaličného partnera.

"My v tom nie sme zainteresovaní," povedal. Fico dnes ráno oznámil, že dá prezidentovi návrh na odvolanie ministra životného prostredia Jána Chrbeta z SNS. Premiér vyzval pred pár dňami ministra, aby zverejnil zmluvu medzi rezortom a spoločnosťou Interblue Group o predaji emisných kvót a vyvrátil akékoľvek pochybnosti o spôsobe predaja kvót.

V pondelok Chrbet povedal, že tak neurobí pre kategoricky nesúhlas firmy s jej zverejnením. Zároveň obhajoval transparentnosť celého procesu s tým, že o vypovedaní zmluvy má rozhodnúť vláda. Chrbet nahradil vo funkcii straníckeho kolegu Jaroslava Izáka, ktorý odstúpil 18. augusta 2008 pre dotácie z Environmentálneho fondu pridelené súkromným osobám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu