Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Maďarská turistka spadla do Hornádu

POPRAD – Vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe (LZZS ATE) z Popradu letel popoludní do Slovenského raja. Počas túry Prielomom Hornádu spadla do rieky Hornád z približne 15 metrovej výšky 31-ročná turistka z Budapešti.

Pacientku z rieky dostali záchranári Horskej záchrannej služby Slovenský raj, ktorí okamžite privolali na pomoc leteckých záchranárov. Lekár LZZS sa k žene spustil pomocou palubného navijaku.

Žena utrpela pri páde ľahšie poranenie viacerých častí telá. Po ošetrení ju pomocou siete evakuovali z miesta zásahu a po naložení na palubu vrtuľníka smerovala do popradskej nemocnice, informovala hovorkyňa LZZS ATE Sylvia Galajda.

Dnes zasahovali aj leteckí záchranári z Košíc. Vrtuľník letel do lesa pri obci Brekov, kde 30-ročného muža pri práci v lese privalil strom. Muža s poranením chrbtice a hlavy po ošetrení pomocou závesu evakuovali z miesta nehody.

Záchranári pacienta v stabilizovanom stave naložili na palubu vrtuľníka a previezli na traumatológiu do prešovskej nemocnice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu