Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zadržali posledného Pápayovca?

BRATISLAVA - Polícia zadržala posledného údajného člena mafiánskej skupiny Pápayovcov. Norberta Kocsisa z Veľkého Medera, ktorý ako jediný pred desiatimi rokmi prežil vyvraždenie gangu, obvinili z vydierania. Podľa hovorkyne policajného prezídia Andrey Polačikovej totiž ešte predvlani žiadal od majiteľa tamojšieho penziónu, aby mu mesačne platil takzvané výpalné 20 tisíc korún (takmer 664 eur).

V prípade odsúdenia mu hrozí trest väzenia od štyroch do desiatich rokov. Kocsis prežil popravu desiatich pápayovcov v marci 1999 v dunajskostredskom bare Fontána, keďže pred útokom z reštaurácie odišiel. Podľa polície v mafiánskych praktikách pokračoval naďalej.

Peniaze vraj žiadal s hrozbou zapálenia penziónu, pričom jeho majiteľ peniaze od júla 2007 odovzdával druhému obvinenému, 36-ročnému mužovi. "Obidvaja obvinení boli vyšetrovateľom zadržaní a následne bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby," uviedla Polačiková.

Polícia 34-ročného Kocsisa z vydierania obvinila aj v marci v inom prípade, stíhali ho však na slobode. V novembri minulého roka podľa policajného prezidenta Jána Packu prišiel do jedného baru vo Veľkom Mederi, oprel majiteľovi pištoľ o hlavu a vyhlásil, že je to posledný podnik v meste, ktorý mu neplatí.

Veľký Meder patrí do dunajskostredského okresu, ktorý údajne kontrolovala skupina pápayovcov. Tibora Pápaya a jeho deväť spoločníkov zabili doteraz neznámi strelci. Prokuratúra z masovej popravy vinila troch mužov - jedného v súčasnosti už nebohého a dvoch doteraz nevypátraných Rusov alebo Ukrajincov.

Podľa polície zorganizoval popravu šéf konkurenčnej mafiánskej skupiny Ľudovít Sátor, ktorý tiež pred spravodlivosťou uniká. Medzi obžalovanými sú aj bratia Szilárd a Csaba Raiszovci za to, že údajne zaobstarali samopaly. Pred súdom na jar 2007 tvrdili, že sú nevinní. Od septembra 2008 sú však obaja nezvestní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu