Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Údajní spolupáchatelia vrážd Pápayovcov znovu popreli vinu

Zo spoluúčasti a ďalších skutkov sú obžalovaní bratia Szilárd /vľavo/ a Csaba R. / v strede/ a Richard V. /vpravo/.
Zo spoluúčasti a ďalších skutkov sú obžalovaní bratia Szilárd /vľavo/ a Csaba R. / v strede/ a Richard V. /vpravo/.

TRNAVA - Údajní spolupáchatelia najväčšej mafiánskej vraždy ľudí okolo Tibora Pápaya v Dunajskej Strede dnes opäť odmietli svoju vinu.

Bratia Szilárd a Csaba Raiszovci to dnes povedali novinárom počas pojednávania pred Krajským súdom v Trnave, kde vypovedali svedkovia vraždy desiatich Pápayovcov spred ôsmych rokov.

Zavraždenie Pápayovcov si údajne objednal šéf konkurenčnej dunajskostredskej mafiánskej skupiny Ľudovít Sátor, ktorý sa vraj skrýva v zahraničí. Bratia Raiszovci mu mali podľa obžaloby dodať zbrane a zabezpečiť garáž neďaleko miesta činu, kde sa mali ukrývať strelci. "Je to nezmysel," povedal dnes novinárom Szilárd Raisz. Všetky obvinenia odmietol aj jeho brat Csaba, ktorý sa rovnako ako Szilárd dostal na slobodu z väzby v roku 2005.

V prípade dnes pred súd predstúpili kuchár a čašník, ktorí boli v čase streľby v dunajskostredskom bare Fontána, kde v marci 1999 hrali Pápayovci karty. Do baru potom vtrhli traja maskovaní muži, zastrelili desiatich mužov a následne ušli.

Proces s Raiszovcami sa obnovil ešte vlani v máji po tom, čo Najvyšší súd z prípadu vylúčil predošlý senát trnavského krajského súdu. Keďže na dnešné pojednávanie neprišli viacerí predvolaní svedkovia, na štvrtkovom pojednávaní sa proces zrejme odročí. Pred súdom by malo okrem toho ešte vypovedať najmenej šesť chránených svedkov, ktorí sa s pojednávacou miestnosťou spoja telemostom. Termín rozsudku je preto zatiaľ nejasný.

Okrem Raiszovcov čelí v súvisiacom prípade obžalobe aj Richard Veréb. Ten vraj neskôr spolu so Szilárdom strieľal na auto ďalších ľudí okolo Pápayovcov. V prípade dnes vypovedal svedok, ktorého v aute zasiahla guľka. Tvrdil, že po ňom strieľal Szilárd Raisz a Veréb; ešte v roku 1999 však svedok podľa sudcu tvrdil, že mužov nepoznal. Veréb i Raiszovci dnes svedkove obvinenia odmietli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu