Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Odevná firma NA.LA pravdepodobne končí

PREŠOV - Firma NA.LA Prešov s.r.o. prepustí všetkých 29 zamestnancov. Hromadné prepúšťanie už nahlásila na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Prešove. Ako dôvod ohrozenia pracovných miest uvádza zlú ekonomickú situáciu. Dnes to potvrdil pracovník úradu práce Klement Timko.

Spoločnosť NA.LA Prešov, s.r.o bola zapísaná do Obchodného registra SR v júni 1997. Hlavnou činnosťou firmy je výroba odevov a odevných doplnkov. Okrem toho sa zaoberá aj obchodnou činnosťou a to nákupom a predajom textilného a odevného tovaru, ďalej metrovým textilom, textilnou a koženou galantériou, strojmi a technologickými zariadeniami.

Na ÚPSVaR v Prešove nahlásilo od začiatku roka hromadné prepúšťanie viacero firiem z okresov Prešov a Sabinov, hlavne v oblasti strojárenskej, drevárskej a odevnej výroby. Ku koncu februára bola v okrese Prešov evidovaná miera nezamestnanosti 12,18 %, celkový počet nezamestnaných bol 10 345, z toho môže okamžite nastúpiť do práce 9 299 ľudí (disponibilný počet nezamestnaných). V okrese Sabinov evidovaná miera nezamestnanosti už prekročila hranicu 20 percent (20,46%).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu