Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KDS sú extrémistická úchylka, tvrdí Mečiar

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Konzervatívni demokrati Slovenska sú extrémistická úchylka. Vyjadril sa o politických kolegoch predseda ĽS - HZDS Vladimír Mečiar. "Je dobré, že odišli od Kresťanských demokratov, môžu sa očistiť," povedal Mečiar v súvislosti s neúspešnou novelou KDS, ktorou minulý týždeň parlamentu navrhli novelizovať Ústavu.

Do ústavy chceli dostať povinnosť, že o každom ďalšom prenose kompetencií na Európsku úniu by rozhodovali občania Slovenska v referende. Príklon KDS k nacionalizmu, ktorý smerujú k obhajobe Slovenska, považuje Mečiar za falošný. "Boli to vždy ľudia, ktorí boli proti všetkému, čo súviselo so Slovenskou republikou," skonštatoval šéf ĽS - HZDS. Podľa neho politici z KDS vytvárajú pocit ohrozenia, napriek tomu, že rozhodnutia SR vo vzťahu k EÚ sú založené na referende a zmluvách.

"Pod dojmom ohrozenia vytvárajú niečo, čo reálne neexistuje," povedal Mečiar a dodal, že týchto poslancov možno zaradiť k euroskeptikom. "A tí ma nezaujímajú," dodal na adresu politikov z KDS. Podľa neho je to skupina tých, ktorí sa stále inak premenovávajú, "ale je to tá čiastka VPN (Verejnosť Proti Násiliu), ktorá už prešla aspoň šiestimi názvami." Mečiar na záver rozhovoru smeroval do radov KDS odkaz - "Kedysi v bordeloch, keď nešli kšefty nemenili postele, ale prostitútky."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu