Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Slovenského Gréka zatkli za miliónový podvod!

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Grék so slovenským pasom Servas Kerasilidis, ktorý je podozrivý z bankového podvodu za 4,4 milióna eur (asi 123,2 milióna korún), skončil na príkaz sudcu Okresného súdu Bratislava I vo väzbe.

Podľa hovorcu súdu Pavla Adamčiaka by totiž mohol ujsť. V prípade odsúdenia mu môže hroziť päť až 12-ročný pobyt za mrežami. Muža pri náhodnej cestnej kontrole asi pred mesiacom zatkla rakúska polícia.

"Dôvodom väzby je takzvaná úteková väzba, teda dôvodná obava, že by sa mohol vyhýbať trestnému stíhaniu," informoval Adamčiak. Okresný súd o väzbe rozhodol ešte v utorok po tom, čo 54-ročného muža eskortovali z Rakúska. Muž sa však voči jeho rozhodnutiu odvolal, takže o jeho zadržiavaní definitívne rozhodne Krajský súd v Bratislave.

Slovák gréckeho pôvodu údajne pred dvoma rokmi z bratislavskej pobočky banky OTP získal vysoký úver na základe skreslených informácií. Muž, obvinený z obzvlášť závažného zločinu úverového podvodu, pred hroziacim väzením ušiel. Osudnou sa mu stala kontrola na diaľnici A2 neďaleko rakúskej metropoly, ktorá je od Bratislavy vzdialená len hodinu cesty autom. Rakúski policajti cez schengenský informačný systém zistili, že Slovensko na neho ešte v júni 2007 vydalo zatykač.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu